Trainingen Positieve Gezondheid

Visiom is sinds mei 2019 officieel Partner van het Instituut voor Positieve Gezondheid (iPH). Daar zijn we niet alleen trots op, maar ook blij mee. Want Positieve Gezondheid is een belangrijk werkconcept. Iets wat beweging geeft en zorgt dat mensen vaker en beter praten over hoe ze kunnen zorgen dat het goed met ze gaat. Dat sluit 100% aan bij de missie van Visiom.

Bij Visiom kun je deelnemen aan de officiële open inschrijvingstrainingen van de Basismodule Positieve Gezondheid. Deze worden altijd verzorgd door iPH gecertificeerde trainers.

Werk je in zorg of welzijn? Misschien ken je het spinnenweb al of werk je er zelfs al mee. Of heb je alleen van Positieve Gezondheid gehoord en denk je dat je er iets mee kan? Hoe dan ook zorg je met de Basismodule ervoor dat je echt begrijpt hoe je professioneel kunt werken met Positieve Gezondheid. Ook ontwikkel je je eigen stijl om Positieve Gezondheid een plek te geven in je dagelijkse praktijk. In deze scholing worden begrijpen, reflecteren en oefenen gecombineerd, zodat je leert hoe je Positieve Gezondheid als basis kunt gebruiken bij je werk, en eraan kunt bijdragen dat steeds meer mensen hun eigen Positieve Gezondheid gaan versterken.

Je krijgt een officieel certificaat ‘Werken met Positieve Gezondheid’ van het iPH op als je actief hebt deelgenomen aan alle trainingsbijeenkomsten.

Hieronder vind je geplande data en locaties voor de Basismodule Positieve Gezondheid. Inschrijven kan via de webshop. Daar kom je ook als je op de datum van je keuze klikt.

Actueel bericht i.v.m. situatie corona: Goed nieuws! Wij zijn samen met het iPH hard aan het werk om de basismodule geschikt te maken om te volgen van achter je beeldscherm. Het is de komende tijd niet mogelijk om persoonlijk bij elkaar komen in trainingsbijeenkomsten, maar Positief Gezond blijven is nu belangrijker dan ooit. We verwachten dat uiterlijk 10 april op deze pagina nieuwe startdata bekend gemaakt kunnen worden voor een training op afstand, die even waardevol is als de basismodule met groepsbijeenkomsten. Inclusief certificering. Met alle reeds ingeschreven deelnemers houden we uiteraard ook contact de komende tijd.

Natuurlijk overleggen we ook graag over een interne cursus voor een team of organisatie. Daarvoor zijn we bereikbaar via academie@visiom.nl of tel. 033-7850591. We denken ook graag mee als er nét een ander soort scholing nodig is op het gebied van gespreksvoering en scholing, of een verdiepende training. Ook hier nemen we de komende tijd het volgen van training op afstand mee in de mogelijkheden.

Praktische informatie:

  • Onderstaande punten gelden bij een basismodule in de reguliere situatie. Voor de periode met beperkt sociaal verkeer door het coronavirus publiceren we binnenkort een aangepaste werkwijze.
  • De open inschrijving basismodule omvat 2x een hele dag (10.00-16.00 uur) en 1x een halve dag (10.00-13.00 uur)
  • Aanmelding verloopt via de webwinkel (€ 750 excl. BTW, incl koffie/thee, lunch op dag 1 en 2 en cursusmaterialen)
  • Doelgroep: professionals werkzaam in zorg & welzijn
  • Aantal deelnemers: 8-12 per training
  • De training is geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&VN (14 punten),  Verpleegkundig Specialisten Register (13 punten), Keurmerk Fysiotherapie (15 punten), Koninklijke Nederlandse Organisatie van Verloskundigen (13,5 punt), LV POH-GGZ (13 punten) en NVvPO (12 punten).

Geplande data en plaatsen 2020:

Amersfoort: do 23 april 10.00-16.00, do 14 mei 10.00-16.00 en do 4 juni 10.00-13.00 uur – VOL
Vlaardingen: vr 15 mei 10.00-16.00, vr 29 mei 10.00-16.00 en vr 12 juni 10.00-13.00 – aanmelden
Amersfoort: ma 25 mei 10.00-16.00, ma 8 juni 10.00-16.00 en ma 29 juni 10.00-13.00 uur – VOL

Voor je aanmelding word je doorgeleid naar de Visiom webwinkel. Getoonde bedragen zijn daar inclusief BTW.

Wij plannen z.s.m. startdata voor de training die je van achter je beeldscherm kunt volgen en publiceren die hier.