Leergang Voeding voor leefstijl- en gezondheidsprofessionals

Wie mensen wil begeleiden bij het vinden van een gezonde leefstijl, heeft een goed en onderbouwd denkkader nodig over voeding. Te weinig weten zorgt immers voor misvattingen, verwarring en slechte resultaten. Maar een informatie-overload kan hetzelfde effect hebben.

In deze training wordt het vakgebied voeding overzichtelijk gemaakt. Je leert feiten om je visie te onderbouwen, maar het doel is vooral om die visie te vertalen in haalbare verbeteringen voor een individuele cliënt, die bijdragen aan het gewenste resultaat. Daarom zijn er ook drie leertrajecten in opgenomen om de voeding van iemand daadwerkelijk te verbeteren.

De training is geschikt voor professionals die een betere kennisbasis willen bij het geven van leefstijladviezen gericht op voeding, waaronder verpleegkundigen, fysio- en oefentherapeuten, verpleegkundigen, artsen en poh-ers. Hij is ook zinvol voor professionals die weliswaar theoretische voedingskennis hebben, maar die niet goed genoeg weten om te zetten in een effectief advies.

Onderwerpen per trainingsdagdeel:

1. Inzicht in voedingspatronen
Resultaat: je kan op een effectieve manier informatie over het voedingspatroon van je cliënt verzamelen en analyseren.

2. Optimale voedingswaarde
Resultaat: je hebt eenvoudige basisprincipes om je cliënt houvast te geven om de kwaliteit van zijn voeding te verhogen.

3. Eetritme
Resultaat: je kan de cliënt begeleiden om een passend eetpatroon te ontwerpen voor zichzelf.

4. Voeding & gewicht
Resultaat: je weet hoe je een cliënt gericht kan helpen om op gewicht te komen en te blijven met behulp van aanpassingen in zijn voeding.

5. Voeding & wetenschap
Resultaat: je hebt voor jezelf en je cliënten houvast om nieuwe informatie en hypes over voeding te plaatsen en erop te reageren.

6. Voeding & leefstijl
Resultaat: je weet wat de wisselwerking is tussen voeding, bewegen, slaap en ontspanning en kan op het slimste verbeterpunt insteken bij de cliënt.

Tussen de bijeenkomsten werk je met jezelf en minimaal twee andere personen aan een optimaal voedingspatroon. Er wordt gebruik gemaakt van een e-learningsysteem, waarin stof wordt aangeboden over behoeftes en aanbevelingen, macronutriënten, micronutriënten, spijsvertering en honger en verzadiging. Aan het eind van de leergang wordt een kennistoets afgenomen.

Studiebelasting en huiswerk

Tussen de bijeenkomsten werk je met jezelf en minimaal twee andere personen aan een optimaal voedingspatroon. Er wordt gebruik gemaakt van een e-learningsysteem, waarin stof wordt aangeboden over behoeftes en aanbevelingen, macronutriënten, micronutriënten, spijsvertering en honger en verzadiging. Aan het eind van de leergang wordt een kennistoets afgenomen.
De totale studiebelasting naast de bijeenkomsten zal één tot twee uur per week zijn.

Voor wie

Professionals die gesprekken over gezondheid voeren waarbij de cliënten/patiënten/klanten geacht worden zelf een deel van de verantwoordelijkheid te nemen. Bijvoorbeeld verpleegkundigen, diëtisten, gewichtsconsulenten.

Toelatingseisen

Hbo werk- en denkniveau en een praktijksetting waar gesprekken met cliënten (zullen) worden gevoerd waar het onderwerp voeding relevant bij is.

Docent

Aty de Jong
diëtist, trainer en leefstijlcoach

Data

Groep 03, dinsdagen van 13.00 tot 16.30 uur
di 10/03/20
di 24/03/20
di 14/04/20
di 12/05/20
di 02/06/20
di 23/06/20

Aanmelden

Aanmelden (tot 2 weken van tevoren € 575,- excl. BTW, daarna € 650,-) kan via de webwinkel van Visiom.
Je cursusgeld is inclusief koffie, thee en cursusmaterialen.

Plaats

Visiom Academie, Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort

Accreditatie

BGN 8,5 punten

Vragen?

Stuur een e-mail aan Visiom.

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling cursus: 8,9
Gemiddelde beoordeling docent: 9,0