Leergang bewegen, sport en leefstijl

Bewegen is een belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. En hoewel het advies om zoveel mogelijk te lopen en fietsen een kwestie van logisch verstand lijkt, helpt het toch om als professional een goede achtergrondkennis te hebben om mensen te kunnen ondersteunen bij het opbouwen van een actieve leefstijl.

In deze training krijg je die kennis. Bijvoorbeeld: hoeveel bewegen is goed, waar moet je op letten bij het (opbouwen van) beweging en waarom? Het belangrijkste is om de theorie te kunnen vertalen in haalbare verbeteringen voor een individuele cliënt, die bijdragen aan het gewenste resultaat. Daarom zijn er ook drie leertrajecten in de leergang opgenomen om de beweging en actieve houding van iemand daadwerkelijk te verbeteren.

De training is geschikt voor professionals die een betere kennisbasis willen ontwikkelen voor het geven van integrale leefstijlbegeleiding en die specifiek willen leren om bewegen daarbij verantwoord en effectief een plek te geven.

Onderwerpen per trainingsdagdeel:

1. Beweegnormen
Resultaat: je bent op de hoogte van verschillende beweegnormen om je cliënt houvast te geven om de kwaliteit van bewegen te verbeteren.

2. Fit, fitter, fittest (testen en meten)
Resultaat: je kan op een effectieve manier informatie over het beweegpatroon en fitheid van de cliënt afnemen, verzamelen en analyseren.

3. Beweegplannen
Resultaat: je kan de cliënt begeleiden om tot een persoonlijk op maat gemaakt beweegplan voor zichzelf te komen.

4. Bewegen & leefstijl
Resultaat: je weet wat de wisselwerking is tussen voeding, bewegen, slaap, stress, ademhaling en ontspanning en kan op het slimste verbeterpunt insteken bij de cliënt.

5. Out of the box
Resultaat: je weet hoe je de cliënt gericht kunt begeleiden om te gaan bewegen naar eigen interesse, inzichten, valkuilen, onmogelijkheden en andere omgevingsfactoren.

6. Gecombineerde leefstijlinterventie in de praktijk?
Resultaat: je weet welke aanpak voor jezelf werkt en hoe je dit kunt vertalen naar het begeleiden van je cliënt.

Tussen de bijeenkomsten werk je met jezelf en minimaal twee andere personen aan een optimaal beweegpatroon. Er wordt gebruik gemaakt van een e-learningsysteem, waarin stof wordt aangeboden over energieverbruik, trainingsprincipes, beweegnormen en beweegplannen. Aan het eind van de leergang wordt een kennistoets afgenomen.

Studiebelasting en huiswerk

Tussen de bijeenkomsten werk je met jezelf en minimaal twee andere personen aan een optimaal beweegpatroon. Er wordt gebruik gemaakt van een e-learningsysteem, waarin stof wordt aangeboden over energieverbruik, trainingsprincipes, beweegnormen en beweegplannen.

Aan het eind van de leergang wordt een kennistoets afgenomen.

De totale studiebelasting naast de bijeenkomsten zal één tot twee uur per week zijn.

Voor wie

Professionals die gesprekken over gezondheid voeren waarbij de cliënten/patiënten/klanten geacht worden zelf een deel van de verantwoordelijkheid te nemen. Bijvoorbeeld verpleegkundigen, diëtisten, gewichtsconsulenten, coaches en POH’ers.

Toelatingseisen

Hbo werk- en denkniveau en een praktijksetting waar gesprekken met cliënten (zullen) worden gevoerd waar het onderwerp bewegen relevant bij is.

Docenten

Francisca Griep, docent lichamelijke opvoeding, leefstijlcoach en yoga docent.
Edith Boonstoppel, docent lichamelijke opvoeding en leefstijlcoach.

Data

Groep LB02, maandagen van 09.30 tot 13.00 uur
ma 11/05/20
ma 08/06/20
ma 06/07/20
ma 14/09/20
ma 12/10/20
ma 16/11/20

Aanmelden

Aanmelden (tot 2 weken van tevoren € 575,- excl. BTW, daarna € 650,-) kan via de webwinkel van Visiom.
Je cursusgeld is inclusief koffie, thee en cursusmaterialen.

Plaats

Visiom Academie, Barchman Wuytierslaan 10, Amersfoort

Accreditatie

BGN 9 punten

Vragen?

Stuur een e-mail aan Visiom.