Opleiding voedings- en gewichtsconsulent

Wie een opleiding tot voedings- en gewichtsconsulent wil doen met diepgang en een verfrissende aanpak, kan bij de Visiom Academie een traject volgen dat bestaat uit de leergangen voeding en coaching en een module Praktijk Gewichtsconsulenten.

De gewichtsconsulentenmodule bereidt je voor op het starten van een praktijk als zelfstandige gewichtsconsulent. Hiervoor ga je werken met proefcliënten, een workshop organiseren en een bedrijfsplan opstellen dat bij je past. De opleiding bestaat uit bijeenkomsten en werken in de online lesomgeving.

Na het afronden van je lessen en opdrachten ben je klaar voor het landelijke gewichtsconsulentenexamen bij TCI. Maar belangrijker nog: je bent gaandeweg al gestart met je praktijk, omdat alles meteen gericht is op het uitoefenen van je nieuwe beroep.

Je start je opleiding met de leergang voeding en je kunt naar keuze ofwel tegelijkertijd inschrijven voor de leergang coaching, of daar later mee starten. Vanaf juni 2020 kun je starten met de module Praktijk Gewichtsconsulenten. Wil je begin 2020 de digitale studiegids ontvangen van de opleiding Voedings- en gewichtsconsulent? Laat het even weten via academie@visiom.nl (of kijk tegen die tijd nog eens op de site). Ook via de nieuwsbrief blijf je op de hoogte.